מרק עדשים עם חוואייג'
מרק כתום טוב הוא משהו שתמיד נחמד להתחיל איתו ארוחה, אבל כשהחורף מתחיל להיות רציני אנחנו תמיד פוזלים לכיוון מרקי העדשים דווקא. אז היופי במרק הספציפי הזה הוא שהוא גם מרק כתום וגם מרק עדשים, ועוד אלמנט שאנחנו תמיד מעריכים במרק - הוא מתובל בחוואייג'. פתיחה נהדרת לארוחת שבת, שמצד אחד מרגיעה את הרעב הראשוני ומצד שני פותחת את התיאבון עם החרפרפות החוואייג'ית הנהדרת.
קציצות בקר עם מנגולד
הקציצות של השף אבנר לסקין, בניגוד לרוב מתכוני הקציצות שאנחנו מפרסמים פה (ובכלל), הן קציצות למתקדמים. הן דורשות יותר שלבים ויותר עבודה, בישול ואז סינון ואז צלייה בתנור, לא משהו שאנחנו מצפים לו כשאנחנו נכנסים למתכון לקציצות. ובכל זאת, פעם בכמה זמן אנחנו אוהבים לחזור למתכון הזה ולהכין את הקציצות שבפעם הראשונה שטעמנו אותן חשבנו וואו, לנו אף פעם לא יוצא ככה.
אורז מלא עם גזרים ועלים ירוקים
וזה מתכון של אייל שני, שמוציא מהאורז את המקסימום שמישהו הוציא מאורז אי פעם (ולא שאנחנו מזלזלים, כמה מהמנות האהובות עלינו ביותר הן מנות אורז). במקרה הזה חשוב מאוד להשתמש באורז מלא עגול, ולא ארוך (ובטח לא בסמטי), ולהיות נדיבים עם עשבי התיבול. טעים חם או בטמפרטורת החדר, ובעיקר טעים טעים טעים.
מתכון: אורז מלא עם גזרים ועלים ירוקים
סלט שורשים
גזרים כבר יש לנו בארוחה הזאת למכביר (במרק, באורז), אבל קולרבי - הרגשנו שאי אפשר לסגור את ארוחת השבת הזאת בלי נוכחות רעננה ומיטיבה של קולרבי טרי. אז בסלט הזה יש גם שומר ולימון ומעט צ'ילי טרי (רק למי שאוהב), וגם פצפוצי עדשים שחורות מטוגנות, שנותנות לו את הקיק.
שושני שמרים עם לוטוס וקינמון
החורף פתח לנו את החשק למאפי שמרים בכלל, ולמאפי שמרים עם לוטוס בפרט. אז המתכון הזה הוא שניהם: שושני שמרים במילוי לוטוס ובזיגוג לוטוס. חוץ מזה הוא פרווה, ואם רוצים להפוך אותו לטבעוני גם זה אפשרי בקלי קלות.
מתכון: שושנים שמרים עם לוטוס וקינמון
שבת של שקט ושלום.