חמין מקרוני ועוף
זה השבוע השלישי ברציפות שהגשם החליט להראות את כוחו בסוף השבוע, וכך יצא שגם השבת הקרובה צפויה להרעיף עלינו שלל רוחות, גשמים וקור. אם תשאלו אותנו, אנחנו לגמרי בעד - בטח אם זה אומר ששוב לא נוציא את האף מהבית ונכניס אותו עמוק עמוק לתוך סיר של חמין. שוב חמין? כן, אבל הפעם מדובר במשהו אחר לגמרי. קליל להכנה, קליל על הבטן, טעים טעים שבא לבכות.
מרק בטטה ועדשים כתומות
מכיוון שמדובר בחמין קל יחסית, שלא משאיר אחריו בטן טוטאל לוס, אנחנו בהחלט ממליצים לכם להעמיד על האש גם סיר של מרק טוב. אנחנו מניחים שיש לכם את המתכון הקבוע שלכם למרק כתום, אבל ההברקה במרק הבטטה הזה היא העדשים הכתומות, שעושות אותו יותר סמיך, מזין וטעים. צלחת חמין וקערה מהמרק הזה - והשנ"צ כבר יקרה מעצמו.
סלט עגבניות הכי טעים שיש
בגזרת המשהו המרענן של הארוחה אנחנו ממליצים לכם על הסלט שזכה אצלנו לכינוי "מושלם שבמושלמים". מי שאחראי על הפלא הוא יונתן רושפלד, שהגיש את הסלט הזה במסעדת הרברט סמואל בתל אביב עוד לפני שמישהו ידע שסלט יכול להיות טעים כמו מנה עיקרית ויותר. מאז שטעמנו אותו הוא לא יצא לנו מהראש, ומאז שהשגנו את המתכון הוא לא יוצא לנו מהתפריט.
>> למתכון: סלט עגבניות הכי טעים בארץ
עוגיות פלורנטין מצופות
מובן שלא נשלח אתכם לשנת הצהריים בלי קינוח, למרות שההמלצה שלנו היא לשים ראש, להתעורר, להעמיד קומקום לקפה ורק אז לחסל את הפלורנטינים המהממים האלה. אחרי שכל זה יקרה תחליטו אתם אם מדובר בעוגייה או ממתק, למרות שזה באמת לא משנה. עם קליפות הדרים, שקדים פרוסים, דבש ושוקולד מריר - יש לכם כאן את כל מה שאתם צריכים.
>> למתכון: עוגיות פלורנטין עם תחתית שוקולד