סלט יווני
התחלה מרעננת וכיפית תמיד, בטח בחום הזה. אפשר ורצוי להגדיל כמויות הפעם - ומי שרוצים מוזמנים גם להוסיף קרוטונים לאקסטרה קראנץ'.
סלמון
את מתכון הדג הפעם לקחנו ממישהו שמבין דבר או שניים בהכנת דגים - אידי ישראלוביץ. קונים נתחי סלמון כמספר הסועדים ויכולים להכין במקביל כמה נתחים ביחד. כמו כן, אם אין ברשותכם ציר ירקות או ציר דגים (כמו שמצוין סעיף 4 של הוראות ההכנה) - הכל בסדר, גם מים יעשו את העבודה, יש מספיק תיבול וטעם גם בלי ציר. נתח עסיסי, טעים ומזין שאחרי שתכינו אותו פעם אחת - תבינו שסתם חששתם כל הזמן הזה מהכנת דגים בבית.
![סלמון במעטפת תבלינים וחרדל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) סלמון במעטפת תבלינים וחרדל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2023/07/16/idi_salmon_maatefet_afik_autoOrient_i.jpg)
במיה ברוטב עגבניות
כל עוד היא בעונה, אין כיף גדול יותר מבמיה עשויה היטב. השידוך לרוטב עגבניות מוציא ממנה את הטוב ביותר ועם האורז פה למטה זאת בכלל חגיגה.
![במיה ברוטב עגבניות (צילום: hadasit, shutterstock) במיה ברוטב עגבניות (צילום: hadasit, shutterstock)](https://img.mako.co.il/2023/07/16/shutterstock_2079745603_re_autoOrient_i.jpg)
אורז אטריות
גם אטריות וגם אורז? ברור שכן. זאת מנת אורז כל כך פשוטה טעימה: האטריות המטוגנות השחומות מתרככות ומוסיפות עוד מרקם ואין תענוג גדול יותר מסיר כזה, ועם במיה ברוטב עגבניות מעל? בואו נגיד ככה: אל תצפו לשאריות.
![אורז אטריות (צילום: צילום ביתי, mako אוכל) אורז אטריות (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2021/09/19/orez_itriot_autoOrient_g.jpg)
גלידה ביתית
גלידה ביתית אפשר להכין בכל טעם שאוהבים. המתכון המושלם הזה של חן שוקרון פשוט וקל, לא דורש מכונת גלידה או גאדג'טים ייעודיים - רק מיקסר (אפשר גם ידני כמובן) - קצת הקצפה, קצת קיפולים ואיזה תוספות/ממרחים/פירות/אגוזים שרוצים. שימו לב שאתם מכינים אותה מספיק זמן מראש, כדי שתוכל להגיע למרקם הרצוי.
מתכון: גלידה ביתית ללא מכונה - גרסה מקוצרת
![גלידת פיסטוק ביתית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל) גלידת פיסטוק ביתית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2023/07/19/peistachio_icecream_madrich4_autoOrient_i.jpg)