חלת שבת
יש לנו הרגשה, לא יודעים למה, שבמהלך הסגר הקודם, ואם לא הוא אז הנוכחי, כבר יצא לכם לאפות חלות ביתיות. האם אנחנו צודקים? אם כן וגם אם לא - החלה הזאת, של מאפיית לחמים המהוללת (בצדק רב), יכולה להיות מה שיעשה את ההבדל בין ארוחה רגילה לארוחה חגיגית שתיזכר בהיסטוריה המשפחתית (היא, וסלט הביצים שילווה אותה מיד).
סלט ביצים הכי טעים שיש
הסוד של סלט ביצים מעולה הוא הרבה - לא הרבה, המון! - בצל מטוגן, והסוד השני הוא לטגן את הבצל הזה בנחת, חלילה לא בחופזה, 20 דקות לפחות. יש? עכשיו הדרך שלכם לפרוסת החלה הכי מענגת של חודש תשרי כבר קצרה ממש.
>> למתכון: סלט ביצים הכי טעים שיש
שניצל ממולא פירה
זוכרים שפעם, לפני חיים שלמים בערך, התמודד ב"מאסטר שף" עלם חמודות בשם עמיחי שרפשטיין, והדהים את השופטים (ואת איל שני במיוחד) עם מנה של שניצל שמטגנים עם הפירה כבר בפנים? מאז ועד היום המנה הזאת התפשטה בארץ באש בשדה קוצים, ואנחנו לא רואים שום סיבה שהיא לא תככב גם אצלכם בשישי הקרוב.
סלט סלק צלוי
מתכון פגז של איילת הירשמן, שבמקור מגישים עם יוגורט אבל אנחנו נימנע (ועדיין נהנה ממנו בטירוף!). העניין פה, מעבר לסלק הצלוי, שזה תמיד טעים, הוא האגוזים שעוברים קרמול קטן אך משמעותי בסוכר חום. מהמם.
>> למתכון: סלט סלק צלוי עם אגוזים מקורמלים
קראמבל תפוחים ואגסים
כשאין כוח לשקוד שעות על קינוח, קראמבל הוא תמיד האופציה הכי זמינה, קלילה וכיפית. הבעיה היא שכמעט תמיד מכינים אותו עם חמאה - ואז אי אפשר לקנח איתו ארוחה כשרה. המזל: כמעט תמיד זה לא תמיד. הקראמבל הזה הוא פרווה לגמרי, וטעים טעים טעים.