פילה סלמון בחרדל דיז'ון
דג סלמון הוא הדג האהוב עלינו, גם כי הוא ממש ממש טעים אבל גם כי קשה מאוד להרוס אותו. לא מבינים כלום בבישול? אתם יכולים לדחוף אותו לתנור עם שמן זית ומעט מלח - והוא עדיין יצא מושלם. מבינים משהו בבישול? אנחנו ממליצים לכם לקחת את המתכון שלכם לדג סלמון צעד אחד קדימה, ולהוסיף קצת שום, חרדל דיז'ון ומיץ לימון. פשוט פשוט, וממש ממש טעים.
סקרנים מהו החומר הלבן שמופרש מהסלמון באפייה?
ניוקי פולנטה א לה רומנה עם פטריות צלויות
לא, אנחנו לא מצפים מכם להכין ניוקי לסתם ארוחה. זה בלגן, וזה מלכלך, וזה הרבה יותר מדי פצ'קראי. ניוקי א לה רומנה (ניוקי רומאי), לעומת זאת, זה סיפור אחר לגמרי.
את הניוקי הרומאי מכינים בדרך כלל מסולת (אנחנו החלפנו אותה בפולנטה), והוא הרבה יותר פשוט להכנה: מערבבים את המרכיבים, משטחים בתבנית, חותכים וצולים בתנור. את זה אנחנו מגישים עם פטריות ועגבניות צלויות בחמאה, ותאמינו לנו, מדובר במנה שהיא גם מלכת יופי וגם כיפית בטירוף.
>> למתכון: ניוקי פולנטה א לה רומנה
סלט הכל של אורנה ואלה
קצת אחרי שנפרדנו מאורנה מאלה, כיף להיזכר עם אחד הסלטים המפורסמים ביותר של המסעדה ולדעתנו הטעים ביותר שבהם. בתפריט קוראים לו "סלט הכל", ויש בו ירקות (עגבניות, מלפפונים, חסה), יש בו גבינת פטה, יש בו קרוטונים - ויותר מהכל יש בו רוטב פשוט שמימי, של שמנת חמוצה, מיונז ועשבי תיבול, שיכול להפוך אותו לארוחה נהדרת בפני עצמו.
>> למתכון: סלט הכל של אורנה ואלה
פאי לימון
כשהלימונים כל כך יפים ולא יקרים, אוטומטית נדלק בנו החשק לפאי לימון, ואם אפשר כזה עם מרנג רך מלמעלה. המתכון הזה, של נטלי לוין (עוגיו.נט), הוא כל מה שאנחנו חולמים עליו: הוא חמאתי ועשיר ומתוק ולימוני. פלא שאנחנו שרופים עליו?