סלט תפוחי אדמה
מזדהים עם התחושה הזאת המתגנבת לקראת שישי : אולי נכין סלט מיוחד, נשתמש באיזה ירק עונתי או בתוספת מעניינית ונרגיש שחידשנו לכולם? אנחנו לא מתכוונים להיכנע לה הפעם, ופשוט ללכת על סלט באנקר שתמיד מתחסל וכולם אוהבים, סלט תפוחי אדמה. גם אם תשתמשו בקצת יותר מיץ לימון וקצת פחות מיונז הוא יהיה מצוין, ונמלית באותה הזדמנות להכפיל כמויות מראש.
מתכון: סלט תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לאכול
סיר עוף, פתיתים וירקות
השם "פאייה" אולי נשמע קצת זר או מאיים, אבל אין מה להיבהל מהגרסה הזאת של תום פרנץ למנה הספרדית הנפוצה. למרות הפשטות שלה, היא טעימה והגונה, ומקבלת חיזוק של פרוסות נקניקיות (מרגז או קבנוס) שהופך אותה למשהו אחר מאשר עוד סיר עוף לשישי. מבחינת הצעות הגשה, מומלץ לאמץ את זאת של פרנץ ולהכין את המנה בסוטאז' שמתאים להגיש בשולחן. אם אין לכם זעפרן ניתן להמיר אותו בכפית כורכום, או לוותר עליו כליל.
מתכון: פאייה עם עוף, פתיתים וירקות
ירקות בתנור
עם כל הכבוד לסלט תפוחי האדמה מלמעלה, הוא רק חצי סוגר את הפינה בכל מה שקשור לירקות, ככה שזאת תוספת נהדרת: פלחי בצלים סגולים (אפשר גם רגילים) ושומרים בזיגוג מתקתק. אם רוצים שיזוף יותר משמעותי, צולים עוד קצת ואולי בחום גבוה יותר, אבל משגיחים שהירקות לא ייחרכו.
מתכון: שומר ובצל סגול מזוגגים בתנור
בבקה
אין כמו לאכול בבקה בסוף השבוע, וגרסת הקינמון מתאימה לעכשיו במיוחד כשמחשיך מוקדם ומתחשק בעיקר להתכרבל ולהתחמם. תה או קפה ליד - זה כבר תלוי בכם. לגרסה פרווה של הבבקה ממירים את החמאה בנטורינה או כל תחליף חמאה אחר, ואת החלב ממירים במים.