קציצות אפויות

לא הרבה קציצות יוצאות כל כך טעימות בלי טיגון, אבל אלה? מהאהובות עלינו. באמת שקשה להרגיש בהבדל. הרוטב עשיר וטעים מאוד, אבל אם בשולחן השישי יש ילדים שאוהבים אוכל על הצד היבש יותר או סרבני אוכל אסייתי - היינו ממליצים לשמור גם כמה קציצות בלי רוטב (הן מעולות גם כך). 

למתכון: קציצות הודו אפויות ברוטב חלב קוקוס

אורז

טוב, אז אם כבר קוקוס, הנה מנה שלמדנו מברק יחזקאלי: אורז בחלב קוקוס. מי שהיו בתאילנד בטח כבר מכירים ואולי כבר מכינים, אבל אם עוד לא ניסיתם - מובטחת לכם הנאה. 

למתכון: אורז בחלב קוקוס

אורז בחלב קוקוס (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
אורז בחלב קוקוס | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט קישואים 

כן, יוגורט וטחינה. שילוב פנטסטי, ואם רוצים להמיר את המתכון לפרווה משתמשים ביוגורט טבעוני (לא ממותק) מכל סוג שאוהבים. יש כאן בצל מטוגן, ביצה קשה, טבעות צ'ילי, בצל ירוק - שברור שחייבים חתיכת פחמימה ריקה רכה ליד כדי לספוג ולהעמיס את כל הטוב הזה (ובדיוק בשביל זה המתכון הבא).

למתכון: סלט קישואים ביוגורטחינה

סלט קישואים עם יוגורטחינה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
סלט קישואים עם יוגורטחינה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לחמניות שומשום עגולות

זה נראה כאילו הן ממולאות עם איזו הפתעה, אבל אין כאן באמת מילוי, רק בצק רך וטעים ומעל את התוספת המועדפת עלינו בלחמים, חלות ולחמניות: שומשום. הרי גם ככה אתם תבצעו אותה ותעמיסו עליה איזו קציצה או סלט, אז עדיף ללכת על לחמניות קלאסיות. אגב, מי שמעדיף לא להבריש בביצה טרופה, יכול לעשות את ההברשה עם שמן או אפילו מים. 

למתכון: לחמניות שומשום רכות

לחמניות שומשום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לחמניות שומשום | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת תמרים ושיבולת שועל

התחלנו עם קוקוס ונסיים בקוקוס: אם אתם רוצים להכין את הגרסה הפרווה של המתכון, ניתן להמיר את החלב בחלב סויה/שקדים/שיבולת שועל ואת החמאה להמיר בשמן קוקוס מומס. כך או כך, עוגה מהממת וטעימה לשבת. 

למתכון: עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה

עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה | צילום: ענבל לביא, mako אוכל