קדירת בשר וכרובית

כשאנחנו מחפשים תבשיל עשיר, חורפי וטוב, הכתובת הראשונה שלנו היא ענת אלישע. והנה, גם הפעם מצאנו בדיוק את מה שרצינו: תבשיל של בשר מספר 2 (צלעות) עם כרובית, וגם הרבה בצל ושום, פלפל שושקה ועגבניות, וכל התבלינים שצריך בשביל להקפיץ את הסיר לשחקים.

קדירת בשר וכרובית

מג'דרה של יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
מג'דרה של יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן

מג'דרה של יונית צוקרמן

משהו הרי צריך לספוג את הרוטב הנהדר הזה של הקדירה, והפור שלנו נפל על המג'דרה הזאת. פוחדים מעודף תבלינים? אנחנו מבינים למה - יותר מדי מהמג'דרות כורעות תחת נטל מוגזם לגמרי של כמון - אבל במתכון של יונית צוקרמן אין כמון בכלל, רק מלח ופלפל לבן, וזאת אחת הסיבות שיש לנו פינה חמה אליו. אז כן, מדובר בשידוך מושלם. 

מג'דרה של יונית צוקרמן

סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
סלט עדשים שחורות ובטטה | צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט עדשים שחורות ובטטה

העדשים השחורות בסלט הזה - שהוא בעצם סוג של ארוחה שלמה, כן? - מפלרטטות עם העדשים החומות/ירוקות של המג'דרה, וחוץ מהן יש כאן בטטה צלויה, בצל סגול והרבה ירוקים. בין מרכיבי הרוטב: חומץ בלסמי וסילאן - כך שטעים בטוח יהיה. 

סלט עדשים שחורות ובטטה

טורט שיש, קרן אגם (צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן)
טורט שיש, קרן אגם | צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן

טורט שיש של פעם

כשאומרים עוגה של בית - מתכוונים בדיוק לזה. עוגת טורט פשוטה וטובה מתוך הספר של קרן אגם, עם שבילים עדינים של קקאו. שתהיה שבת שקטה וטובה.

טורט שיש של פעם

שבת שלום.