קדירת בשר וכרובית
כשאנחנו מחפשים תבשיל עשיר, חורפי וטוב, הכתובת הראשונה שלנו היא ענת אלישע. והנה, גם הפעם מצאנו בדיוק את מה שרצינו: תבשיל של בשר מספר 2 (צלעות) עם כרובית, וגם הרבה בצל ושום, פלפל שושקה ועגבניות, וכל התבלינים שצריך בשביל להקפיץ את הסיר לשחקים.
מג'דרה של יונית צוקרמן
משהו הרי צריך לספוג את הרוטב הנהדר הזה של הקדירה, והפור שלנו נפל על המג'דרה הזאת. פוחדים מעודף תבלינים? אנחנו מבינים למה - יותר מדי מהמג'דרות כורעות תחת נטל מוגזם לגמרי של כמון - אבל במתכון של יונית צוקרמן אין כמון בכלל, רק מלח ופלפל לבן, וזאת אחת הסיבות שיש לנו פינה חמה אליו. אז כן, מדובר בשידוך מושלם.
סלט עדשים שחורות ובטטה
העדשים השחורות בסלט הזה - שהוא בעצם סוג של ארוחה שלמה, כן? - מפלרטטות עם העדשים החומות/ירוקות של המג'דרה, וחוץ מהן יש כאן בטטה צלויה, בצל סגול והרבה ירוקים. בין מרכיבי הרוטב: חומץ בלסמי וסילאן - כך שטעים בטוח יהיה.
טורט שיש של פעם
כשאומרים עוגה של בית - מתכוונים בדיוק לזה. עוגת טורט פשוטה וטובה מתוך הספר של קרן אגם, עם שבילים עדינים של קקאו. שתהיה שבת שקטה וטובה.
שבת שלום.