סינייה של קבב, אורז וכרובית
המתכון הזה לבדו הוא ארוחת שבת שלמה: יש בו בשר, יש אורז, יש כרובית ויש גם כסות משובחת וצלויה של טחינה. אז למה להכין עוד מנות? סתם, באמת שסתם, כדי שלא יגידו עלינו שהתקמצנו בבישולים לשבת.
>> למתכון: סינייה של קבב, אורז וכרובית
![סלט פנצנלה (צילום: YuliiaHolovchenko, ShutterStock) סלט פנצנלה (צילום: YuliiaHolovchenko, ShutterStock)](https://img.mako.co.il/2019/05/13/shutterstock_685883299_i.jpg)
סלט פנצנלה
בדומה לסינייה מלמעלה, גם הסלט הזה יכול לעבוד כארוחה - לא ארוחת שבת אולי, אבל בימים חמים נסו להכין אותו ורק אותו לארוחת ערב, ותראו שכולם יהיו שמחים. סלט איטלקי שלא מתבייש להשתמש בלחם ישן (אם יש חלה, מה טוב), ועושה את זה כל כך טעים שאי אפשר שלא לאמץ אותו לרפרטואר.
![סלט ברוקולי טרי (צילום: ElenaFabbrili, Istock) סלט ברוקולי טרי (צילום: ElenaFabbrili, Istock)](https://img.mako.co.il/2019/05/13/iStock_broccoli_salad_g.jpg)
סלט ברוקולי חי
אחד הסלטים האהובים עלינו בעולם כולו: ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנטנים, חמוציות, בצל סגול ורוטב על בסיס מיונז. יותר בריא מתוספת של ברוקולי מבושל, ובינינו - גם משמעותית יותר טעים.
![עוגת בננות ומייפל (צילום: ענבל לביא, mako אוכל) עוגת בננות ומייפל (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2018/05/29/bananamaplecake1_i.jpg)
עוגת בננות ומייפל
בחושה קלאסית, קלה וכיפית, שיושבת פיקס על התה שאחרי האוכל ומזכירה שבשביל תחושה נעימה וממכרת של חופש לא צריך יותר מכוס של משקה חם ועוגה פשוטה.