המתכון הכי טוב לגולאש
יש ברשת הרבה מתכונים לגולאש, אבל מתכון הכי טוב לגולאש יש רק אחד והוא זה, של אורלי פלאי ברונשטיין. מתכון קלאסי אך מפורט להפליא, עם כל הטיפים שצריך להכיר בשביל להבריק עם גולאש שהוא לא סתם צלי בפפריקה. תפוחי האדמה הם כמובן חובה, אבל שימו לב מתי יש להוסיף אותם לסיר, ובצל? בהחלט, כמה שיותר.
אורז מלא עם ירוקים
האמת היא שאנחנו לא מהאנשים שצריך לשכנע לעבור - לפחות מדי פעם - מאורז לבן לאורז מלא. אנחנו מבני המזל שכבר מזמן גילו שאורז מלא הוא תוספת פשוט מצוינת, לגולאש או לקדירות אחרות שצריכות מי שיספוג את הרוטב שלהן, אבל גם למנות פחות אמורפיות ויותר יבשות ומובחנות כמו שניצל או רוסטביף. בקיצור, אורז מלא זה טעים, והאורז המלא הזה, שאכלנו לראשונה במסעדת מרחביה 7, הוא פשוט נהדר.
סלט חצילים באבא גנוש
סלט חצילים על האש (הטמפרטורה המקסימלית של התנור היא מבחינתנו אש לכל דבר), שמעורבבים עם טחינה, לימון ושום כך שייתנו את הקונטרה הטובה ביותר לגולאש הכבד. אנחנו ממליצים להגיש כמו יעל קצב - עם פטרוזיליה, צנוברים ועגבניות שרי וכמובן פלפל חריף, לחובבים. שילוב הטעמים הזה של צלוי (כמעט שרוף) וטרי, עוקצני ונימוח, פשוט עושה לנו את זה בכל פעם מחדש.
רולדת שמרים קקאו של פעם
פעם, מזמן מזמן, לפני שהנוטלה נכנסה לחיינו וכשממרח הלוטוס עוד אפילו לא היה מחשבה במוח של ההורים שלו - היינו מכינים עוגות שמרים כאלה, במילוי תערובת של חמאה (או תחליף חמאה), קקאו וסוכר. היה חסר לנו משהו בחיים אז? ממש לא. אז בואו נעשה לימים האלה מחווה טעימה ויפה, שאותנו היא אפילו מרגשת.
שבת שלום.