סלט סלק
סלט סלק על שולחן השבת זה מבחינתנו סימן שהולכת להיות פה אחלה ארוחה. אין כמו פתיחה שהיא גם סופר בריאה, גם טעימה ברמות וגם צבעונית ויפה. הלכנו על המתכון הנהדר של אורלי פלאי ברונשטיין, לסלט סלק פשוט וטוב, אבל מי שמחפש לגוון ולהעשיר - ימצא במתכון יופי של הצעות.
קדרת בשר ושעועית
אנחנו מתים על חורף, אבל יש לנו הרגשה שהגל הנוכחי עומד להיות קצר, ויש לנצל בחוכמה את הימים הקרים המעטים שלפנינו. בארוחת השבת הזו ננצל את מזג האוויר לטובת תבשיל קדרה של שעועית לבנה ובשר, בתיבול של קינמון, כוסברה, פפריקה וכורכום. מנה טעימה ומשביעה, שמשלבת חלבון מהחי וקטניות.
אורז לבן
אורז לבן הוא הליווי הפחמימתי המושלם לקדרה שלנו. בלי תוספות, בצל או תיבול דומיננטי, פשוט תנו לו לספוג את הטעמים והרוטב של התבשיל. וכן, אנחנו יודעים שאתם לא צריכים מתכון לאורז לבן, אבל אולי בכל זאת רק תציצו, כי ההבדל בין אורז לבן סבבה ואורז לבן מושלם שיוצא אחד אחד הוא כמו שמיים וארץ.
סלט טבולה פטנט
בשר, שעועית לבנה, אורז... צריך להקליל, לא? אז הפעם הירק שלנו יגיע בצורה של סלט טבולה פטנט של עז תלם, בו כרובית מגוררת תחליף את הבורגול, מה שאומר אפס פחמימות בלי לוותר על המרקם המשגע, ועם תוספת טעם מעולה.
עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס
עוגת תפוזים מככבת אצלנו קבוע לאורך כל העונה, אבל הפעם נשדרג אותה עם שוקולד צ'יפס. העוגה הזו של קרן אגם יוצאת רכה וכיפית, והיא תכבוש גם כאלה (ילדים, כמובן) שלא אוהבים עוגות תפוזים בדרך כלל.
>> למתכון: עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס
שבת שלום