פוקצ'ות
למרות שאנחנו כותבים פוקצ'ות, במתכון של חן ואלון מבייק אוף מסתתר גם בונוס שמדבר אלינו במיוחד ומכינים אותו מאותו בצק ממש: לחמניות שום ובזיליקום ממכרות. הפוקצ'ות האלה רכות מבפנים כמו עננים, מבחוץ שזופות ופריכות והן באות עם תוספות שונות ומטריפות: חציל ובטטה, עגבניות ותוספת מגניבה ממש של בצל מטוגן ועשבי תיבול. אם להיפרד מחמץ – אז ככה!
ירקות בתנור
התחלנו עם כזאת מסת פחמימות, אז הנה משהו בשביל האיזון, הגיוון, הריענון והטעם הטוב: פלטת ירקות צלויים. אם קיים כבמתכון ירק שבני הבית פחות אוהבים, אין שום בעיה להשמיט אותו, וכמובן שההפך – הוסיפו בכיף.
סלט
למקרה שקיבלתם את הרושם כי מדובר בארוחה צמחונית, זה בדיוק הקטע שהבשר נכנס לתמונה, ולא בדרך המסורתית, אלא בתוך הסלט. במתכון הזה של עז תלם משתמשים בבקר שבוחרים מתוך 4 נתחים מומלצים (אווזית שייטל, שפיץ צאך או וייסבראטן), צורבים ממש כמה דקות ומוסיפים לסרט מרענן וחרפרף של עשבי תיבול שמקפיץ את הארוחה.
>> למתכון: סלט בקר ועשבי תיבול
פאי רועים
מלא מלא ירקות מעולים – פטריות, אפונה, גזרים, סלרי, שום, בצל, עגבניות – ומעליהם ציפוי של פירה מתובל. יודעים מה זה? זה שפרד'ס פאי מהמם וטבעוני שלא מרגיש ולו לרגע אחד כמו התפשרות או ויתור.
עוגת בננות ומייפל עם קראנץ' פקאן
אלה בדיוק סוג העוגות הבחושות שמגרות אותנו: קלות ממש להכנה, לא מחניקות או יבשושיות, עשירות בטעמים ויש בהן מצד אחד את הרכות הכיפית ומצד שני קראנץ' אגוזי. תחליפו את החלב והחמאה בחלב סויה ושמן קנולה, ויש לכם את הגרסה הפרווה (והיא טובה לא פחות).