בשביל הקציצות האלה של סמדי בומבה צריך להשרות גרגירי חומוס לילה מראש, אבל חוץ מזה, ההכנה שלהן פשוטה וכוללת עשבי תיבול טעימים, סלרי ולימון כבוש. בקיצור, סיר שהוא חגיגת טעמים.

>> למתכון: קציצות עוף עם גרגירי חומוס

הקציצות האלה כאילו מבקשות ללכת עם אורז, ובכל ערב נתון, יש מצב שזה מה שהיינו עושים - קציצות ואורז - אבל בכל זאת שבת ובא לנו ריח משכר של אפייה בכל הבית, אז החלטנו ללכת על מתכון של רון יוחננוב לפוקצ'ה שאפילו לא מצריכה מיקסר. עד כדי כך היא פשוטה - רק קערה וכף. עוד בונוס הוא שהיא נשארת טעימה גם לבוקר של מחרת (אם משהו ממנה יישאר).

>> למתכון: פוקצ'ה מעולה בלי לישה

פוקצ'ה (צילום: Anna Shepulova, ShutterStock)
פוקצ'ה | צילום: Anna Shepulova, ShutterStock

יש סלטים שתמיד באים טוב, בכל עונה, יום ושעה - וזה אחד מהם: כרובית צלויה בתנור, בצלים סגולים, פלפלים חריפים, צנוברים קלויים וקצת ארוגולה טרייה. מה יכול להיות רע? כלום.

>> למתכון: סלט כרובית, בצל וארוגולה

סלט כרובית, בצל וארוגולה (צילום: קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים)
סלט כרובית, בצל וארוגולה | צילום: קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים

ולסיום מתוק ולא מכביד - קינוח טעים וקרמי, בכוסות אישיות בהתאם לתקופה ולשמירת הכללים: פניני טפיוקה בחלב קוקוס, עם איזה פרי שאתם רוצים ואוהבים (רצוי לא קשיח מדי). שימו לב שלהכנת קצפת קוקוס דרושה היערכות מראש ויש לצנן את פחית קרם הקוקוס לפחות לילה מראש במקרר.

>> למתכון: קינוח טפיוקה

קינוח טפיוקה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קינוח טפיוקה. בקלילות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל