בורקס בשר
כשאנחנו זקוקים לנחמה אנחנו נוטים לחזור למתכון הזה, של יונית צוקרמן, שהוא בצקי ופחמימתי אבל גם בשרי ומשביע, ובעיקר - כל ביס שלו גורם לנו לחשוב רק על כמה טעים לנו, ולא על כל הרעות החלות שמסתובבות בעולם באותו רגע. ארוחת שישי הקרובה היא זמן מצוין לחזור אליו.
קציצות צלויות או מטוגנות
השם של המתכון הזה, "קציצות מושלמות לילדים", עושה לו עוול, מהסיבה הפשוטה שהקציצות האלה מושלמות למבוגרים לא פחות. עם המינון הנכון של בשר (או עוף), בצל, תפוח אדמה ופירורי לחם, בשילוב התיבול המדויק שקציצות אוהבות - מדובר במתכון שאי אפשר לטעות איתו. כן, אפילו אם אופים את הקציצות בתנור במקום לטגן.
>> למתכון: קציצות צלויות או מטוגנות
סלט עגבניות ולחם
האיטלקים קוראים לו פנצנלה, ואנחנו קוראים לו "דרך סופר טעימה להפוך את הסלט לעשיר, מפנק ומשביע יותר". אם לא ניסיתם עדיין את הקטע של לחם בתוך סלט - אנחנו מפצירים בכם לעשות את זה, ויפה שעה אחת קודם. האופן שבו כל המיצים של הסלט נספגים אל תוך הלחם הוא תמצית קטנה של אושר.
עוגת קרמבו
לא לברוח, למרות שמה - מדובר בעוגה פשוטה שבפשוטות. אין פה זילופים ובלגנים, אלא פשוט עוגת שוקולד בחושה ולא חלבית, עם ציפוי שעשוי מקרמבואים קנויים. מרגיש לנו כמו סיום ראוי לשבוע שבו, לצד מגפה עולמית, היינו מוטרדים מסוגיות ברומו של קרמבו.
שבת שלום!