קציצות פרסה
לא משנה כמה מכינים - אף פעם אין דבר כזה "יותר מדי קציצות פרסה". במתכון הזה של רות אוליבר יש תוספת של עדשים ירוקות שמוסיפות לקציצות הרבה בריאות ויש גם אפשרות להוסיף בשר טחון למי שלא רוצה קציצות צמחונית. מטגנים להזהבה, מגישים ומהר מאוד מפנים את הצלחת הריקה.
למתכון: קציצות פרסה עם עדשים ירוקות
לחמניות
קצת כמו בימי הקורונה והסגרים, הזמן המרובה בבית ומצב הרוח הלאומי הירוד מעודדים לא מעט אנשים לחזור ולאפות - כי אם כבר סגורים בבית, למה לא להתנחם בפחמימות? במקום חלה, השבוע בחרנו ללכת על לחמניות אישיות עגלגלות שיכולות להפוך לכריך שווה במיוחד: אפשר לחצות אותן ולהכניס את אחת מהקציצות, סלט כרוב פריך טרי או כמובן קוביות צלי בקר. אם אתם פחות בעניין של כריכים, אפשר כמובן להשתמש בהן לניגוב רטבים, זה תמיד עובד.
צלי בקר
אולי אם נתחיל להתנהג כאילו כבר חורף - הוא יגיע? מזג האוויר הוא אפילו לא סתווי, אולי רק בערב המאוחר ניתן לחוש בקצת בריזה, וגם זה לא תמיד. כל זה לא מונע מאיתנו להתקדם עם המתכונים שלנו לעבר החורף המיוחל, ומה מתאים יותר מצלי בקר נימוח ועסיסי בבישול ארוך ותוספת בצקניות? לאכול ולפנטז על עשר מעלות פחות.
סלט כרוב
קצת מיונז, קצת חרדל, לימון וקצת עלי כוסברה או שמיר קצוצים. אלה המרכיבים של סלט הכרוב המנצח של רותם ליברזון - תוספת קראנצ'ית מרעננת וטרייה לארוחה. מי שאוהב חריף יכול גם להוסיף פלפל שאטה ובכלל לעוף.
עוגת בננות וקוקוס בציפוי שוקולד
אנחנו כל כך אוהבים עוגות בננות; הן גם טעימות ועסיסיות בקטע אחר, וגם מספקות פתרון מושלם לכל הבננות שלנו שהקליפה שלהן השחירה. ווין ווין. הציפוי של השוקולד מוסיף כאן לוק פתייני שקשה לעמוד בפניו. עוגה אידיאלית לשבת.