מרק תירס (צילום: אסתי רותם, ifeel)
עדיין לא חורף, אבל בלי מרק כלשהו אי אפשר | צילום: אסתי רותם, ifeel

מרק תירס

אנחנו חייבים מרק בארוחת השבת שלנו, כי החורף כבר עושה קולות של מתקרב וכי מרק זה אוכל הנחמה האוליטימטיבי שאנחנו מחכים לו כבר חודשים ארוכים. מצד שני - בואו, הרי לא באמת קר פה לאף אחד. הפשרה: מרק קליל וחינני של תירס, שאין בו את הכבדות של המרקים החורפיים הקלאסיים והוא מתפקד פשוט כמנה כיפית, שבמקרה מוגשת עם כף.

למתכון: מרק תירס

קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
קציצות בפלפלים וזיתים. עוד הברקה של יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות עוף עם פלפלים וזיתים

הרוטב של הקציצות האלה, של יונית צוקרמן, מגיע עם שני מרכיבים שאנחנו אוהבים מאוד להצמיד לבשר לנו: זיתים ופלפלים. חוץ מזה יש בו עגבניות ותבלינים כיד המלך, ואת המגע של יונית, שתמיד עושה הכל טעים. המתכון המקורי הוא עם עוף, אבל אם אתם מעדיפים בקר - אנחנו לגמרי זורמים.

למתכון: קציצות עוף עם פלפלים וזיתים

 

אורז צהוב (צילום: nadi555, Shutterstock)
מי שלא מתגעגע לגן הוא שקרן. אורז צהוב | צילום: nadi555, Shutterstock

אורז צהוב עם אטריות

במידה כזו או אחרת, בכל אחד מאיתנו קיימת הכמיהה לחזור לאוכל של הגן. לפעמים אנחנו עושים את זה עם שעועית ירוקה ברוטב אדום, הפעם עם אורז כורכומי שמתחיל בטיגון של אטריות דקיקות. 

למתכון: אורז צהוב עם אטריות

ארטישוק ירושלמי צלוי עם דבש, תימין ורוזמרין (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עכשיו בשיאו! ארטישוק ירושלמי צלוי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ארטישוק ירושלמי צלוי

הארטישוק הירושלמי - בטטה קסבייה, בשביל חלקכם - נמצא עכשיו בשיאו, ומי אנחנו שלא ניקח ירק שנמצא בשיאו ונכניס אותו לצלייה טובה בתנור עם שמן זית, דבש וכמה עלעלים?

למתכון: ארטישוק ירושלמי צלוי

 

בקלאווה (צילום: myasinirik, Thinkstock)
נשבעים לכם שזה קל! בקלאווה ביתית | צילום: myasinirik, Thinkstock

בקלאווה

הרגע שבו גילינו שבקלאווה היא ממתק שאפשר להכין בבית, ואפילו ממש בקלות, היה רגע מכונן בחיים שלנו. בסך הכל מדובר בכמה עלי פילו משומנים (רוצים פרווה? שמנו אותם בשמן במקום בחמאה מומסת), שביניהם הרבה אגוזים קצוצים והם ספוגים במי סוכר. נשבעים לכם שזה קלי קלות.

למתכון: בקלאווה