מרק חומוס ומנגולד
כולם יודעים שחומוס זה בריא לאללה, על מנגולד אין בכלל שאלה, אבל מתברר שבקערה אחת של המרק הזה מסתתרת עוד המון המון בריאות שאתם לא מודעים אליה; כי יש בו גם חלב קוקוס, שיבולת שועל (כן!), דלורית, סלרי ותבלינים כמו כורכום, שהוא יופי של נוגד חמצון (הנה, תראו פה).
תבשיל פרגיות עם חומוס וזיתים
עוד קצת גרגירי חומוס, והפעם כחלק מתבשיל פרגיות וזיתים נהדר של אבי לוי. הקסם האמיתי במתכון הזה הוא לא פחות משלושה לימונים קלופים וקצוצים, שנותנים לסיר הזה אופי שלא הייתם מדמיינים שיהיה לשום תבשיל פרגיות בעולם. עם כזה עוף, ממש לא צריך בשר.
אורז עם אטריות
איך מכינים אורז-אטריות? מטגנים אטריות, מוסיפים אורז ומבשלים, לא? פחות או יותר, כן, אבל לפי ענת אלישע כמות השמן היא קריטית, אז לתשומת ליבכם. אה, ואל תתפתו להוסיף תבלינים שאינם מלח וגג פלפל, כי הפרגיות כל כך משופעות בטעמים, שזה פשוט עלול להיות יותר מדי.
סלט ירקות מרענן
בוסט של רעננות מעוררת בחסות שילוב פשוט אך מנצח של עגבניות שרי, בצל סגול, עלי כוסברה, פלפל צ'ילי ומיץ לימון. מלח, פלפל, לא צריך יותר.
עוגיות שושנים פרווה
אהבה שלנו בלב העוגיות האלה, שהבצק שלהן כמעט נעדר מתיקות לגמרי, ואז מגיע המילוי המרנגי ומפצלח את הפה במתיקות ונילית מטריפה. מאז שלמדנו איך להכין אותן פרווה אנחנו בכלל לא רואים סיבה למה לא להפוך אותן לפרטנריות קבועות לחיים. עד כדי כך הרגשות שלנו עזים כלפי העוגיות האלה. זר לא יבין זאת, ומי שלא טעם גם לא.
שבת שלום.