בורקס
קודם כל איזה משהו פריך. בצק תמיד בא טוב על שולחן שישי, בטח אם הוא ממולא כמו שאבי לוי המאסטר שף שלנו ממלא: בשר טחון, צנוברים וחציל קלוי. פתיח מנצח שאפשר להגיש בצורת רולדה או כבורקס קטנים. למתכון: בורקס בשר של אבי לוי
תבשיל בשר ותפוחי אדמה
אם יש מנה שמצדיקה מזג אוויר חורפי וסגרירי, זו המנה הזאת: סיר של תבשיל שהוא בן דוד רחוק של גולאש או של ביף בורגניון. יש כאן תפוחי אדמה, גזרים, בצלים, קולרבי (לא רוצים לא חייבים), קוביות בשר נימוחות ובגזרת התיבול מעט רסק עגבניות, פפריקה (מתוקה ומעושנת), תימין ועלה דפנה. את המלח היינו מוסיפים רק לקראת סוף הבישול כדי שלא יקשה את הבשר, והמלצה נוספת היא להשקיע בשלב השחמת הבשר. זה אולי ייקח יותר מסבב אחד, אבל זה לא שלב לחפף בו. למתכון: תבשיל בקר ביין
סלט עדשים
סלט עשיר, מזין ובעיקר טעים מאוד עם תוספות שלא מוצאים בסלט כל יום. בתערובת עשבי התיבול אפשר לבחור את אלה שאוהבים, אבל על מיץ הלימון לא היינו מוותרים בשום אופן. למתכון: סלט עדשים מתובל
עוגת שוקולד קוקוס
שילוב שוקולד-קוקוס מנצח לא רק בתור קישוט, אלא כאלמנט משמעותי בבצק העוגה עצמו. היא כל כך טעימה, שיכול להיות שאחרי היום מישהו מהטועמים יגלה על עצמו שהוא בעצם ממש חובב קוקוס. כדי להפוך אותה לפרווה יש להמיר את השמנת (גם בבצק וגם בציפוי) המתוקה בשמנת צמחית. למתכון: עוגת שוקולד וקוקוס עסיסית