עוף עם אורז וירקות בסיר אחד
בינינו? אם אתם מכינים את הסיר הזה, של האמא של שבת שלנו יונית צוקרמן, למעשה סיימתם את הבישולים. יש בו חלבון, יש תפוחי אדמה וירקות ויש אורז - כך שכל מה שחסר זה סלט ירקות קטן, ואתם מסודרים. מצד שני, בכל זאת ארוחת שבת, ונשאר לנו כל כך הרבה זמן פנוי - לא נפנק בעוד כמה תוספות שתמיד כיף לפגוש על השולחן? נפנק, ברור שנפנק.
>> למתכון: עוף עם אורז וירקות בסיר אחד
מאפה כרובית וירקות שורש
מתכון של מירב גביש מהבלוג גבישס, שמוכיח שתמיד, אבל תמיד, אפשר למצוא עוד משהו נהדר להכין עם כרובית. הפעם זו תבנית של פרחי כרובית, גזר ועוד ירקות, שנצלית בתנור עם שמיכה של קרמבל פריך של פירורי לחם, שום ופפריקה. פשוט פשוט, אבל וואו כמה טעים.
>> למתכון: מאפה כרובית וירקות שורש
כרוב ברוטב עגבניות
תוספת חמה הכי ביתית שיש, שתזרוק אתכם מיידית למחשבות נוגות על אמא וארוחות צהריים של אחרי בית הספר. המרכיבים כאן הם כרוב, בצל, רסק עגבניות וטיפה תבלינים - כלמר, הכי בסיסי שיש - אבל ממה עשויים הזכרונות שלנו אם לא מהמוצרים הבסיסיים ביותר? עצה שלנו: אל תוותרו על מיץ הלימון. הוא זה שהופך את הסלט החם הזה מטעים למצוין.
חציל בטחינה
לפני שמנת החצילים בטחינה התחילה לצאת משליטה עם שלל תוספות לא נחוצות (מי אמר סירופ רימונים?) - זה מה שהיינו עושים: קולים חציל על הגז, מערבבים עם טחינה טובה, שום ולימון ומגישים לשולחן. במסעדת דיאנא עדיין עושים את זה, וזה גם מה שנעשה אנחנו בארוחת השבת הקרובה. השדרוג המקסימלי שאנחנו מרשים לכם להכניס במנה הוא להוסיף לבשר החציל מעט מהקליפה החרוכה, בשביל הצבע והניחוח המעושן.
עוגת זברה
ארוחה כזאת מתבקש לחתום עם קינוח שהוא אומנם ביתי וקל להכנה - אבל משאיר אפקט רציני של וואו. כזאת בדיוק היא העוגה הזו, שהיא לכאורה עוגה בחושה פשוטה אבל למעשה יש בה כמה כפות של ממרח שוקולד שהופכות אותה למחזה מרהיב.