פוקצ'ה של אייל שני
אנחנו מקדימים ומזהירים: אחרי שתפתחו ארוחה אחת עם פוקצ'ה טרייה מהתנור, לא תבינו איך אפשר להתחיל ארוחות בלעדיה. המתכון שכאן שייך ללא אחר מאייל שני, האיש שנותן הכי הרבה כבוד לאוכל שאנחנו מכירים, והוא בסיסי למדי ומוצלח מאוד מאוד. ואתם יודעים מה היופי? מגישים את הפוקצ'ות עם קערית של שמן זית ומעט חומץ בלסמי, וזהו. יש מנה ראשונה מושלמת שלא צריכה יותר כלום.
והנה עוד מתכון טוב לפוקצ'ה:
לזניה חלבית מנצחת
מכל מתכוני הלזניה - זה האהוב עלינו במיוחד. הסיבה: למרות שמדובר בלזניה כשרה (הרבה גבינות, בלי בשר), היא מצליחה להיות גבוהה, מפוארת ומרשימה לא פחות מאחיותיה האיטלקיות האמיתיות. העבודה קלילה, ובזכות הגבינות ורוטב הבשמל - התוצאה בשרנית וטעימה מאין כמוה.
סלט פנצנלה
ממש לאחרונה הכין לנו השף יוגב ירוס סלט פנצנלה מושקע במיוחד שחוץ מירקות פציחים וקרעי לחם יש בו גם צלפים, זיתים וכדור מוצרלה. אנחנו הכי ממליצים לכם לנסות אותו בבית, אבל אם העצלות אוחזת בכם (בכל זאת, הכנתם פוקצ'ות) - גם סלט עגבניות עם לחם פשוט יותר יעשה את העבודה.
>> למתכון לעצלנים: סלט עגבניות ולחם איטלקי
טירמיסו
טוב, המתכון הזה הוא לא סתם מתכון לטירמיסו - הוא מתכון לטירמיסו הטעים מעולם שמגישים במסעדת קפה איטליה בתל אביב. אנחנו אכלנו אותו ומאז לא יכולים לחשוב על שום טירמיסו אחר. מאמינים שזה יקרה גם לכם.