קרופניק

לא השם הכי סקסי, אבל זה מרק שבהחלט עונה על חשק לקערה חמה של מרק טעים. פטריות, גריסי פנינה (לא צריך יותר מכוס), ירקות שורש וקצת קצת קוביות של תפוח אדמה. מרק שיכול לסגור ארוחה בפני עצמו. 

מתכון: מרק קרופניק

מרק קרופניק (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
מרק קרופניק | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

צלי בקר

המתכון הזה מגיע עם כמה "אזהרות": הוא לא מתאים למי שאוהבים בשר וול דאן - זה נתח שמתאים לצלייה במידה מדיום (כפי שאפשר להתרשם מהתמונה). אחד היתרונות המשמעותיים שלו הוא מחיר יותר משאר של הנתחים יותר פופולריים, אבל שזה לא יטעה אתכם - הוא טעים מאוד. זהו נתח אחורי כך שהוא פחות שומני, עוד הסבר לצלייה היותר קצרה שלו. לצד המתכון יש גם תוספת של תבשיל פטריות - אפשר כמובן להתעלם ממנו ולהכין רק את צלי הבשר, לבחירתכם.

מתכון: צלי בקר (ותפוחי אדמה עם פטריות)

צלי בקר עם תבשיל פטריות ותפוחי אדמה (צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח)
צלי בקר עם תבשיל פטריות ותפוחי אדמה | צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

קינואה וירקות צלויים

תוספת מעולה, בריאה, מזינה וטעימה של קינואה, ירקות צלויים וקצת ירוקים קצוציים טריים להגשה (לא חובה). אפשר להמיר את הדלורית בדלעות אחרות אם רוצים, או לשלב כמה סוגים. 

מתכון: קינואה עם ירקות צלויים

קינואה עם ירקות צלויים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
קינואה עם ירקות צלויים | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

עוגת שיש עם ריבה וקוקוס

לא יודעים מה אצלכם - אבל אצלנו כבר מחממים מנועים לקראת חנוכה - ככה שבוודאי שמתכון המתבסס על ריבה מתאים לנו מאוד לרוח התקופה. בשביל להפוך את העוגה לפרווה ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בחצי כוס שמן קנולה, ואת היוגורט ממירים בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.

מתכון: עוגת שיש קוקוס וריבה

עוגת שיש קוקוס-ריבה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת שיש קוקוס-ריבה | צילום: נופר צור, mako אוכל