צלי בשר

בנקר של ארוחות משפחיות - ארוחות שישי או ארוחות חג - אז תתכוננו לכך אולי תיאלצו לשחזר אותו בקרוב לפסח. אנחנו הפעם נכין אותו לצד מתכון מיוחד של פירה לא שגרתי, אבל אפשר גם ללכת על אורז לבן או פתיתים. מתכון מעולה גם עבור מי שפחות מנוסה בהכנת צלי בשר. שימו לב שאם אינכם משתמשים בנתח כתף אלא בפילה מדומה או אסאדו זמני הבישול עשויים להשתנות. 

למתכון: צלי בקר עם פטריות

צלי בקר עם פטריות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צלי בקר עם פטריות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

פירה

זה נראה כמו פירה סטנדרטי, אבל נחשו מה? בכל המנה הזאת יש רק תפוח אדמה אחד. הגרסה הזאת כוללת בעיקר אפונה צהובה יבשה  - היא תימעך בקלות, היא מאוד טעימה, לא מצריכה השרייה או בישול מקדימים והיא מזינה. מי שמעוניינים יכולים להמיר את שמן הקוקוס בשמן זית, או בחמאה אם אינכם שומרי כשרות. 

למתכון: פירה אפונה צהובה

פירה אפונה צהובה (צילום: עופרי זוטא, mako אוכל)
פירה אפונה צהובה | צילום: עופרי זוטא, mako אוכל

קציצות ירק

מתכון סופר פשוט ומהיר לתוספת כיפית שתלווה את הארוחה - קציצות ירק אפויות: מבשלים תפוחי אדמה וכרובית, מגררים גזר, קישואים וסוחטים היטב, קוצצים בצל ירוק ופטרוזיליה, מערבבים הכל יחד עם ביצה, טיפה קמח ותיבול ושולחים לאפייה. אין יותר קליל וזריז מזה. לפעמים דווקא המנות האלה, שמתקתקים על הדרך בזמן שעובדים על המנות ה"רציניות" יותר, הן אלה שבסוף גונבות את ההצגה. אפשר להכין מטבל אם רוצים, או להסתפק ברוטב מהסלט פה למטה. 

למתכון: קציצות ירקות אפויות

סלט עלי סלק וחומוס

סלט מעולה, טעים ועשיר. אם במקרה יש לכם חומוס מושרה מבושל - לכו עליו, אבל אפשר לסגור פה פינה עם פחית שימורים. זה ירוק, טעים ורוטב הטחינה-שום-לימון הוא בול מה שצריך.

למתכון: סלט עלי סלק וחומוס

סלט עלי סלק וחומוס (צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים)
סלט עלי סלק וחומוס | צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים

סנדוויץ' פאדג'

אחד הדברים הכיפיים שאפשר לגלות לאנשים שלא מודעים לכך - זה שלוטוס הוא פרווה. כאן הוא משמש כממרח בין שתי עודיות פאדג' שוקולדיות, וכן זה טעים ומתוק כמו שזה נשמע. סיום מושלם לארוחת שבת.

למתכון: עוגיות סנדוויץ' פאדג' במלית ממרח לוטוס

עוגיות סנדוויץ' פאדג' במלית ממרח לוטוס (צילום: דניה ויינר, לוטוס)
עוגיות סנדוויץ' פאדג' במלית ממרח לוטוס | צילום: דניה ויינר, לוטוס