זיתים מרוקאיים מבושלים ברוטב פיקנטילא משנה אם גדלתם על זה או לא - הסיר הצבעוני הזה יחזיר אתכם הביתה ברגע שתפתחו אותו. אין צורך להרתיח את הזיתים פעמיים וגם לא שלוש, בטח שלא לגלען. עכשיו רק נשאר להחליט: לבגיש כתוספת לאורז/פתיתים או כסלט
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מטגנים בסיר יחסית שטוח פלפל אדום ופלפל חריף עם מעט שמן (2 כפות) 2 רק אחרי שהפלפלים נחרכו מעט מוסיפים את השום (אל תתפתו להוסיף את השום מהר מדי, הוא עלול להישרף ואנחנו רוצים שהפלפלים ייחרכו). 3 מוסיפים את הפלפל המיובש, מסננים את הזיתים מהנוזלים בקופסת השימורים ומוסיפים לסיר (אל תזרקו את הקופסה עדיין, תכף נשתמש בה שוב). לא צריך להרתיח 3 פעמים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako4 מוסיפים לסיר מים עד לגובה הזיתים: השתמשו בפחית השימורים הריקה כדי למלא מים - 2 פחיות זה בדיוק מה שצריך. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. 5 כשהמים בסיר מבעבעים מתבלים: פפריקה, פלפל שחור, כמון, מלח ורסק עגבניות. ממשיכים לתת לזיתים להתבשל ללא מכסה במשך 15 דקות נוספות. זיתים מרוקאיים מבושלים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako זיתים מרוקאיים מבושלים. כסלט או כתוספת | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako6 לאחר כרבע שעה של בישול מוסיפים את הכוסברה וממשיכים לבשל לעוד 10 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. *מומלץ להגיש על אורז לבן או בתוך לחמנייה (זה עובד פגז סמכו עלינו). יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. |