1 צולים את החציל על אש גלויה או על פלנצ'ה עד שהוא רך לגמרי וחרוך.
2 מקלפים את החציל בזהירות ושומרים כמה חתיכות קליפה חרוכה (להוספת טעם).
3 מחממים תנור ל-160 מעלות.
4 חוצים את עגבניות השרי, מערבבים עם כף שמן זית ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור 25 דקות.
5 מניחים את החציל על צלחת רחבה ומשטחים אותו מעט. מפזרים עליו את העגבניות הצלויות, הבצל הירוק והאורגנו ומתבלים במלח ופלפל.
6 מזלפים מעל את שמן הזית הנותר ומפוררים את גבינת העיזים.
חציל צלוי עם גבינת עיזים - על הצלחת | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב -בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב ביום או תחליפים.