הכנת מצע הבורגול:
1 משרים את הבורגול בשתי כוסות מים קרים, למשך 45 דקות. מסננים וסוחטים מכל הנוזלים.
2 מקפיצים את פרוסות הלימון הדקיקות במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך 2 דקות, עד להזהבה ומוציאים מהמחבת.
3 קולים במשך דקה על מחבת יבשה את גרגרי הכוסברה והכמון ומיד כותשים במכתש ועלי יחד עם כפית מלח גס.
4 מטגנים חצי בצל עד להזהבה.
5 מוסיפים מחצית מהתבלינים הכתושים, את הגזר המגורר והקישוא ומטגנים בעדינות במשך כמה דקות, עד להזהבה קלה.
6 מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומקפיצים במשך כמה דקות נוספות.
7 מוסיפים את פרוסות הלימון ומקפיצים במשך דקה נוספת.
8 מסירים מהאש, מטפטפים מעט לימון, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת הצנוברים ומערבבים קלות.
להכנת רוטב התאנים והענבים:
1 מטגנים חצי בצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
2 מוספים את הפירות היבשים, הזנגביל הקצוץ ומטגנים במשך 2-3 דקות.
3 מוסיפים את היין והסילאן ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות עד להסמכה.
4 מוסיפים גרידת לימון ומיץ מלימון אחד ומבשלים לעוד 5 דקות. במידה ומתוק מידי, ניתן להוסיף עוד מיץ לימון או לדלל עם מעט מים.
5 מוסיפים את התאנים הטריות והענבים, מערבבים במשך חצי דקה ומסירים מהאש.
להכנת הצלעות:
1 מגרדים עם סכין את קצוות העצם של הצלעות.
2 מושחים את הצלעות בשמן זית ומתבלים ביתרת תערובת התבלינים הכתושה.
3 מפזרים מלח גס על שני צידי הצלעות וממתינים כשתי דקות.
4 צולים כ2-3 דקות מכל צד, עד שהבשר ורדרד במרכז, השומן מסביב לעצמות צלוי ולא נותרים סימנים אדומים על הבשר.
5 ניתן לשמור את הצלעות, עטופות בנייר אלומיניום, במשך כמה דקות, חמות עד ההגשה.
להגשה:
מניחים את הבורגול במרכז הצלחת, עורמים את הצלעות על גבי הבורגול כך שהעצמות ישתלבו אחת בשנייה ובוזקים מעט מהרוטב סביב הבורגול.
סוחטים מעט לימון על הצלעות ועל רוטב הפירות ומגישים.