1 מחממים סיר רחב, שמתאים גם לתנור, עם חצי כוס שמן זית. מוסיפים שוקי עוף, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומטגנים 5-4 דקות מכל צד על להבה גבוהה עד להזהבה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד. מוסיפים לסיר בצל, שום וגזר ומטגנים 20 דקות על להבה בינונית, עד שהגזר משחים מעט ומתחיל להידבק לתחתית הסיר. מתבלים במעט מלח ובפלפל שחור ומכבים את האש.
2 מעבירים את תערובת הגזר והבצל לקערה. מוסיפים פתיתים ומערבבים.
3 בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות וגוזרים נייר אפייה לעיגול בקוטר הסיר.
4 מנקים קלות את הסיר משאריות הטיגון עם נייר סופג, ומניחים בתחתית את עיגול נייר האפייה. מעבירים אל הסיר חצי מכמות הפתיתים והגזר, מניחים עליהם את שוקי העוף, ומשטחים על השוקיים את יתר הפתיתים.
5 מערבבים ראס אל חנות, כף מלח ומעט פלפל שחור במד ליטר או בקערה עם ליטר מים רותחים. יוצקים את המים המתובלים על תכולת הסיר. גובה הנוזלים בסיר צריך להיות חצי ס"מ מעל הפתיתים. אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים. מחזירים את הסיר לכיריים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
6 מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה וחצי-שעתיים, עד שכל הנוזלים נספגים. אם לא ממהרים, אפשר להשאיר את המקלובה בתנור עד שעתיים וחצי – תוספת הזמן מעניקה קצת יותר פריכות והשחמה למעטפת הפתיתים.
7 בתום הבישול נותנים לתבשיל לנוח רבע שעה לפני שהופכים. מניחים צלחת רחבה ושטוחה על פתח הסיר. אוחזים בצלחת ובסיר והופכים אותם ביחד. מרימים את הסיר לאט ובעדינות ומגישים.
* לגיוון/שדרוג: מחליפים את הגזר ב-2 בטטות בינוניות מגוררות או חתוכות לקוביות קטנות.
* המקלובה תישמר עד 3 ימים במקרר.
מהפוכה עוף ופתיתים בראס אל חנות | צילום:
שניר (סופגי) גואטה, איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול | שירנקה ועומר מילר
איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול | שירנקה ועומר מילר | צילום:
שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור