1 חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות. מערבבים את כל חומרי הרוטב. משרים את הפרגיות החתוכות ברוטב.
2 מטגנים בשמן זית את האורז והתירס. מוסיפים כוס וחצי מים, ענף הלמון גראס, קליפות הלימון והמלח. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה ומוסיפים לבסוף את חלב הקוקוס.
3 מכינים רוטב צ'ילי חמוץ מתוק: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב בסיר, עד שמתקבל רוטב סמיך.
4 מכינים סלט נבטים חריף: מעבדים את הצ'ילי, בצלי השאלוט, עגבניות השרי, הלוביה והפפאיה במכתש ועלי. מוסיפים לפי הסדר: חופן עלי נענע קצוצה, כוסברה קצוצה, נבטים חרדליים. מעל זה מוסיפים רוטב סויה, שמן סומסום וחומץ אורז.
5 מקפיצים את הפרגיות במחבת לוהטת, עד שהן מקבלות צבע חום. מוסיפים את הירקות (למעט הפטריות), ומקפיצים ביחד עם הפרגיות. מוסיפים את הרוטב בו השרינו את העוף יחד עם עוד מצקת אחת של מים (או ציר עוף). מבשלים כ-15 דקות, מוסיפים את הפטריות ומכבים את האש.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!