חמין טבעונימי אמר שחייבים בשר כדי להכין חמין תקני? קבלו את החמין הטבעוני של אורי שביט שמלא בקטניות, ירקות, תבלינים וטעם, ובעיקר - לא חסר בו כלום. אז תכינו לשבת?
אורי שביט
| mako אוכל
| פורסם 15/01/15 08:09
צילום: אורי שביט, mako אוכל
|
המצרכים :ל-6-8 מנות:
אופן ההכנה:1 מחממים שמן זית בסיר כבד, שמתאים גם לתנור. מטגנים את פרוסות הבצל ושיני השום מעל להבה גבוהה, עד להזהבה. מוסיפים את הצימוקים, הסילאן ורכז הרימונים ומערבבים היטב 1-2 דקות נוספות. 2 מוסיפים לסיר את פרוסות הדלורית, פרוסות הבטטה, פרחי הכרובית, עלי הדפנה והתימין ומערבבים-מטגנים במשך 5 דקות נוספות. 3 בינתיים, מחממים תנור לחום 100 מעלות. 4 מסננים ושוטפים את השעועית והאפונה ושוטפים את האורז המלא. מניחים זה לצד זה מעל הירקות שבסיר ומתבלים בפפריקה מתוקה ומעושנת, קינמון, מלח ופלפל. יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה עדינה. 5 מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם למשך לפחות 8 שעות. לבלוג של אורי שביט - טבעוניות נהנות יותר. >> כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע הקרוב>> חדש באגן הירכיים: הדיאטה הנורדית מאיימת לכבוש את אירופה |