תבשיל ירקות וחומוס בפסטו-קארי וחלב קוקוסקארי הודי ירוק הוא תענוג לא קטן, אבל רשימת המרכיבים שלו ארוכה כאורך הגלות. איזה כיף שיש גרסה מאולתרת ונהדרת לקארי ירוק עם המון עשבי תיבול ותבשיל צבעוני של חומוס וירקות: פסטו-קארי, אנחנו מאמצים אותך![]()
צילום: אסף רונן, mako אוכל
|
המצרכים :
לפסטו קארי ירוק:
ירקות:
אופן ההכנה:1 מבשלים את גריגרי החומוס בהרבה מים (ללא מלח) עד לריכוך, כשעה-שעתיים. מסננים. 2 מכינים את הפסטו-קארי: במעבד מזון או בלנדר מרסקים את עשבי התיבול עם המים לקבלת מחית חלקה. מניחים בצד. 3 מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים את השמן ואת התבלינים היבשים השלמים ומערבבים היטב כדקה. נזהרים שלא יישרפו. 4 מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר והשום, הכורכום והצ'ילי, מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה נמוכה ומטגנים עד לריכוך הבצל. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הירקות לצריבה קצרה. מטגנים ומערבבים היטב כ-3 דקות. 5 מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, הפסטו-קארי והנוזלים ומערבבים היטב. 6 מוסיפים מלח לפי הטעם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-30 דקות. מי שאוהב רוטב סמיך יכול להמשיך לבשל על אש נמוכה ללא מכסה עוד כ-10 דקות. 7 מוסיפים מיץ מלימון טרי, מערבבים ומגישים עם אורז.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |