1 מחממים שמן בסיר גדול מאוד שמתאים לתנור. מוסיפים בשר, מלח ופלפל ומטגנים להשחמה - אפשר במחזורים. מעבירים לצלחת.
2 מוסיפים בצל לאותו סיר ומטגנים באיטיות להזהבה. מוסיפים שום ושעועית לבנה ומחזירים את הבשר. מניחים מעל תפוחי אדמה, עצמות מוח, שורשים, גזר ותמרים ויוצקים סילאן. מתבלים במלח, 2 כפות כמון, בהרט, 2 כפות פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה.
3 מערבבים את יתרת הכמון והפפריקה בקערית. מערבבים אורז עם כף מתערובת התבלינים ומעט מלח ומעבירים לשקית קוקי. סוגרים את השקית, מחוררים אותה קלות ומניחים בסיר צמוד לדופן. מערבבים גריסים עם כף מתערובת התבלינים ומעט מלח ומעבירים לשקית קוקי נוספת. סוגרים, מחוררים אותה קלות ומניחים בסיר צמוד לדופן. מניחים מעל ביצים.
4 יוצקים לסיר ציר עוף או מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה שעתיים. טועמים ומתקנים תיבול.
5 בינתיים מחממים תנור ל-100 מעלות.
6 מוודאים שהסיר אטום ומעבירים אותו לתנור. אופים 8 שעות או לילה.
טיפים וגיוונים:
• מחליפים חלק מכמות הבשר בשוקי עוף.
• מחליפים חצי מכמות תפוחי האדמה בבטטות.
המתכון עלה כאן לראשונה בדצמבר 2012
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!