שקשוקה בשר וחומוסהיא בשרית ומשביעה - אבל חוץ מזה היא שקשוקית בכל נימי נפשה: שקשוקה עם בשר טחון, שמחזיקה על כתפיה ארוחה בלי להתבלבל
צילום: דניאל לילה, על השולחן
|
המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שמשנה את צבעו לחום. 2 מוסיפים עגבניות וחומוס ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שגרגרי החומוס רכים. 3 יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים. המתכון מתוך גיליון 266 של "על השולחן". |