1 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות.
2 מוסיפים סלרי ושום ומטגנים עוד דקה, תוך ערבוב.
מרק עגבניות ואורז - המרכיבים | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
מרק עגבניות ואורז קלאסי | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
לבלוג של ענת אלישע
ולאינסטגרם שלה
3 מוסיפים עגבניות מגורדות, רסק ותבלינים יבשים ומבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב.
4 מוסיפים את האורז והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
5 מבשלים כשעה, או עד ריכוך מלא של האורז. חשוב לערבב בכל 15-20 דקות, כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר. המרק מוכן כשהאורז ממש מתפרק מהבישול הארוך.
6 מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.
המתכון עלה לראשונה בתאריך 6/2/23