ארוחה יוונית בתבנית אחתאורז עם בצל בציר ירקות, שנכנס לתנור יחד עם עוף שהושרה במרינדה קלילה שמשדכת אורגנו ולימון (וחברים, מסתבר שזה שידוך משמיים). רבע שעה עבודה, מאה אחוז הצלחה ועוד לא התחלנו לדבר על כמה שהיא יפה
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 22/02/22 07:00
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :
למרינדה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מערבבים בקערה את העוף עם מרכיבי המרינדה. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 3 שופכים לתבנית אפייה את האורז, מעליו את הבצל המגורד והציר, ומערבבים. כל המרכיבים לארוחה יוונית טעימה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל4 מניחים מעל את חלקי העוף (אם יש לכם זמן אפשר להשרות את העוף במרינדה שעה-שעתיים, אבל לא חובה). 5 מעטרים עם פרוסות לימון ופלפל חריף. 6 מכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום, ואופים במשך 60 דקות. 7 אחרי שעה פותחים את הנייר ואופים עוד כרבע שעה, שהעוף יקבל שיזוף. מגישים חם. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור | צילום: רון יוחננוב, mako אוכלבתיאבון! |