אורז ערבי עם בשר טחוןחודשים אנחנו מריירים על הזיכרון של מנת האורז עם בשר שאכלנו במסעדה ערבית בצפון. עכשיו, סוף סוף, אנחנו חושבים שיש לנו פיצוח. וכמה לא מפתיע - זה הכל בתיבול
דנה בר-אל שוורץ
| mako אוכל
| פורסם 25/10/12 14:46
צילום: אסף רונן
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שהוא מזהיב. 2 מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור הבשר במזלג. 3 כשכל הבשר מפורר ואפרפר מוסיפים את התבלינים: בהרט, פלפל לבן, הל, קינמון וג'ינג'ר. מערבבים היטב. בשלב הזה אפשר להוסיף מעט גזר מגורר, אם רוצים. 4 מוסיפים לסיר את האורז, האטריות והמלח, ומערבבים. מוסיפים מים (על כל כוס אורז קצת יותר משתי כוסות מים, כי גם האטריות "שותות" נוזלים) ומביאים לרתיחה. 5 מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש, מניחים מגבת בין הסיר למכסה ומניחים לעוד 10 דקות. 6 מוסיפים את הצנוברים ומגישים. * הצעת הגשה מומלצת למי שאינו שומר כשרות: מערבבים טחינה גולמית עם יגורט ושופכים על המנה. מעולה. צילום: אסף רונן הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |