אורז מלא מוקפץ עם עוףאורז, חזה עוף, סויה וסילאן - אלה ארבעת היסודות של המנה המעולה הזאת, שהיא גם טעימה בטירוף, גם מזינה וגם משביעה לשעות ארוכות
צילום: אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט
|
עוף ואורז אפשר להקפיץ עם כל סוגי הירקות. זה יכול להיות בצל, גזר ופלפלים, זה יכול להיות עם עלי תרד, או עם קישואים - ממש כל דבר שיש! אספרגוס ופטריות נותנים טעם מעניין יחד. פטריות שיטאקה נחשבות ל"פטריות כוח" בעלות סגולות בריאותיות כמורידות כולסטרול, מגבירות חיסוניות ואנטי סרטניות. אפשר לקנות אותן יבשות או טריות. במתכון זה נעשה שימוש בפטריות הטריות. המצרכים :
למשרה:
אופן ההכנה:1 מכינים אורז: שוטפים במסננת דקה 1 כוס אורז מלא, מנערים ומסננים היטב. מעבירים לסיר וקולים את האורז עד שהוא מתייבש ועולה ממנו ריח "אגוזי". מוסיפים שתיים ורבע כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-45 דקות או עד שנגמרים המים. 2 בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים את העוף בתערובת למשך 30 דקות לפחות ועד יום שלם. צורבים את הנתח במחבת גריל כ-5 דקות מכל צד (או יותר, תלוי בעובי הנתח), עד שהוא מוכן. פורסים לרצועות. 3 בסיר מלא במים רותחים מומלחים חולטים את האספרגוס במשך 2 דקות ומעבירים לקערה עם מי מלח לצינון. חותכים למקטעים של 3-4 ס"מ. 4 בקערית קטנה מערבבים יחד את הסויה והסילאן. 5 מטגנים בווק את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את האספרגוס החלוט, נתחי העוף, השום, הסויה והסילאן ומטגנים 2 דקות נוספות. 6 מוסיפים את האורז לווק ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות נוספות עד לאיחוד הטעמים ועד שכל המנה חמה. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. |