1 מערבבים יחד את כל חומרי המלית, בשר טחון, בצל, עגבנייה, אורז יסמין, בהרט, קינמון, הל מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
2 ממלאים את העוף בתערובת האורז והבשר, סוגרים את העוף עם קיסמים וקושרים את שוקי העוף עם חוט לבישול.
3 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן חם, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים מספר דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט. מתבלים בבהרט, קינמון, הל, מלח ופלפל ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.
4 מוסיפים לרוטב 9 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
5 מכניסים את העוף הממולא לסיר עם המים ומבשלים מספר דקות מכל הצדדים עד שהעוף נאטם. מוציאים את העוף, מוסיפים לסיר את האורז השטוף ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שהמים נספגים.
6 יוצרים גומה לעוף באורז. מחזירים לסיר את העוף ומסדרים סביבו את האורז. יוצרים ארובות בתוך האורז לאוורור בעזרת ידית של כף עץ.
7 מכסים את הסיר ואופים בתנור בחום של 135 מעלות למשך לילה שלם.
אופן ההגשה:
שמים על גבי הסיר צלחת גדולה והופכים בזהירות את הסיר. מגישים.