1 קולפים את הגזר, הבצל והסלרי וחותכים לקוביות קטנטנות, בגודל 1/2 סנטימטר.
2 מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו מכל הכיוונים, כ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוסיפים את הכמון, שני סוגי הפפריקה, הקינמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב ובמהירות עד שהבשר עטוף בתבלינים.
3 מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים-מערבבים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם בערך לחצי מכמותו.
4 מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי הבשר וסופרים את מספר הכוסות שנדרשו עד לכיסוי. מוסיפים את אותה כמות מים שוב. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבשר רך מאוד. מערבבים מדי פעם ובודקים אם חסרים נוזלים.
5 מוסיפים את העדשים לסיר. במידה והנוזלים בסיר לא מכסים את העדשים, מוסיפים מים לפי הצורך. טועמים את הנוזלים ומתקנים תיבול, מבשלים 1/2 שעה, עד שהעדשים רכות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
בספר "הפסח שלנו" מאוגדים מתכוני הסדר של מיטב השפים בישראל. כל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח
>>> לרכישת הספר ב-39 ש"ח