פאד תאי של אלופיםיש מחבת? יש כיריים? אתם לא צריכים הרבה יותר מזה בשביל להכין מנת פאד אסייתית מופלאה בטעמיה. רוצים לצאת המאסטרשפים של הבית? זו ההזדמנות שלכם
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 28/06/15 12:06
![]()
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :ל-1-2 מנות, תלוי כמה רעבים:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1 משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות, עד שהן נהיות רכות. מסננים ממי ההשריה. 2 מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך בצבע שוקולדי למדי (זה לוקח בערך 3 דקות). 3 מחממים מחבת רחבה מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב כ-30 שניות. 4 מוסיפים את רצועות הכרוב, הטופו והג'ינג'ר ומקפיצים כדקה, עד שהכרוב מתחיל להיראות רך. 5 מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים אליו את הביצה הטרופה. 6 מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת. 7 מוסיפים את אטריות האורז ומקפיצים הכל ביחד כ-20 שניות. 8 מוסיפים את כל הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כחצי דקה. אם כל הסיפור מרגיש סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או רוטב סויה (טועמים ומחליטים). 9 מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לשתי צלחות. 10 מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ'ילי, הבצל הירוק, הכוסברה והנבטים. טיפ: אם רוצים להכפיל כמויות מטגנים כל ירק (ואת הטופו) בנפרד, וברגע שכל המרכיבים מוכנים מערבבים עם אטריות האורז והרוטב בסיר גדול, ולא במחבת (כדי שלא יישפך). טיפ 2: אם מסובך לכם לקשקש את הביצה במחבת תוך כדי ההכנה, אפשר להכין ממנה חביתה רגילה, לחתוך לרצועות קטנות ולהוסיף למנה יחד עם אטריות האורז.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |