חמין צמחוני נטול גלוטןחמין צמחוני ונטול גלוטן, מחמם וחורפי, תבשיל עשיר בקטניות ובירקות. ארוחה שלמה בסיר אחד
גולדי ועדי
| יריד האוכל של דיזנגוף סנטר
| פורסם 31/12/12 20:20
![]()
צילום: שירן כרמל, יריד האוכל של דיזנגוף סנטר
|
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את החומוס והשעועית לפחות 12 שעות לפני ההכנה 2 שוטפים היטב את האורז המלא, חותכים את הבטטה ואת הגזר לרבעים שמנמנים, מקלפים ופורסים דק את השורשים. 3 מקלפים את השום והבצל ומשאירים אותם בשלמותם. 4 לאחר שכל המצרכים מוכנים, מסדרים אותם בסיר. 5 בסיר נפרד מחממים ליטר מים ומוסיפים לשם את התבלינים והתמרים. לאחר הרתיחה בודקים את התיבול. 6 לאחר בדיקת התיבול מוזגים את המים לתוך סיר החמין ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים, עד לכיסוי מלא של החמין. מבשלים את החמין עד לרתיחה מלאה 7 לאחר הרתיחה מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וכעבור 3 שעות מנמיכים את התנור ל-120 מעלות. משאירים את הסיר לפחות ל-12-10 שעות נוספות של אפייה איטית. * אפשר להוסיף תפוחי אדמה, ביצים קשות או פפריקה חריפה לתיבול – לאוהבי החריף. * אסור לערבב את תוכן הסיר – לא בזמן הבישול ולא בזמן האפייה. המתכון באדיבות הדוכן של גולדי ועדי ליריד האוכל בדיזנגוף סנטר
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |