1 מנתקים את גזע הכרוב בעזרת סכין: יוצרים בתחתית הכרוב ריבוע בעומק 3 ס"מ מסביב לבסיס העגול.
2 מבשלים את ראש הכרוב במיקרוגל 15 דקות. אם אין מיקרוגל ניתן לחלוט אותו בסיר מלא מים רותחים, וכל כמה דקות לקלף את השכבה שהתרככה.
3 שוטפים את האורז ומניחים בצד. מטגנים את הבשר בשמן הזית וכשהוא משחים מוסיפים אותו לקערת האורז. מוסיפים את השום והתבלינים. בשלב זה ניתן להוסיף גם נענע קצוצה, פטרוזיליה או קוביות עגבניות.
4 מסדרים את עלי הכרוב בתחתית הסיר כך שיכסו בחפיפה מוחלטת את כל הסיר ודופנותיו.
5 מפזרים חצי מהמלית בתחתית ומכסים בשכבה של עלים. מפזרים את יתרת המלית ומכסים בעלים נוספים ובעלים שמרפדים את הדפנות.
6 מניחים מעל צלחת כבדה כמשקולת ומוסיפים מים בגובה 1 ס"מ מעל לגובה עוגת הכרוב.
7 מוסיפים את הלימון ואת שמן הזית ומתבלים את המים במלח ופלפל שחור.
8 מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
9 מבשלים כשעה ו-10 דקות, עד שעלי הכרוב רכים והאורז בפנים מוכן. אם נשארו יותר מדי נוזלים ניתן לסנן אותם.
10 הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
>> בשבוע שעבר הכנו כאן זוקיני ממולא ג'ריש ולבנה
>> והנה מתכון לגרנולה ביתית שמכינים בפחות מ-10 דקות