1 מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים.
2 מחממים שמן בסיר רחב ונמוך שמתאים לתנור ומטגנים בו ירכי עוף כמה דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
3 מוסיפים בצל לסיר ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מחזירים את ירכי העוף, מוסיפים שום ואורז חצי מבושל ומטגנים עוד 3 דקות עד שגרגרי האורז חמים ומצופים שומן. מוסיפים רסק ותבלינים ומזהיבים תוך כדי ערבוב.
4 יוצקים ציר או מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך ומוכן.
5 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מעבירים את הסיר לתנור ואופים 20 דקות ללא מכסה או שעה עם מכסה עד שהתבשיל נעשה שחום ומתקתק.
7 מגישים עם פלחי עגבניות טריות ונענע טרייה מעל.
* המתכון פורסם בגיליון 272 של מגזין "על השולחן".
>> מעדיפים להישאר במרקים? הנה ההמלצות שלנו
>> איזה אוכל טעים מחכה לכם בבני ברק, אתם לא מאמינים