ביריאני עוף – תבשיל אורז הודיאנחנו אוהבים תבשילים - ואם הם גם לא לוקחים הרבה זמן, אנחנו בכלל מאוהבים עד הגג. קבלו את הארוחה החמה הבאה שלכם: אורז ביריאני עם עוף במרינדה, עדשים ותפוחי אדמה, והכל בפחות משעה עבודה
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):מרכיבים:
למרינדה:
לתבשיל:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה. מניחים את חלקי העוף במרינדה, מערבבים ומניחים בצד. 2 בינתיים מבשלים את העדשים בהרבה מים כ-10 דקות מהרתיחה, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומעבירים לקערה. 3 במקביל מבשלים את האורז בסיר אחר, כ-7 דקות מרגע הרתיחה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים כורכום, הל, מסלה ועדשים ומערבבים קלות. 4 בסיר שלישי מחממים שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את העוף עם נוזלי המרינדה ומרק העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 25 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ומפזרים את האורז מעל. מכסים שוב ומבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והאורז מבושל. מגישים חם. >> בשבוע שעבר הכנו מקלובה עם בורגול, בשר וחצילים>> והנה כל המתכונים לראש השנה |