ניוקי פולנטה אלה רומנה עם פטריות צלויותאל חשש, בשביל הניוקי הזה ממש לא לא צריך לעבוד קשה: סבינה ולדמן עם מתכון מהיר וחגיגי לניוקי על בסיס פולנטה, שמגישים עם תערובת פטריות ועגבניות שרי צלויות
סבינה ולדמן
| mako אוכל
| פורסם 08/02/15 07:26
|
המצרכים (4 מנות):לפולנטה:
לפטריות הצלויות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 הפולנטה: מרתיחים יחד בסיר קטן את החלב והשמנת ומתבלים במלח. מוסיפים את הפולנטה בזרם איטי, תוך כדי ערבוב מתמיד, ומרתיחים שוב. ממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. מנמיכים להבה ומבשלים 3-4 דקות נוספות, לקבלת פולנטה במרקם הרצוי וללא גושים. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בשמן זית. משטחים ומניחים לצינון. 2 הפטריות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מערבבים את הפטריות עם העגבניות, המרווה, שמן הזית והחמאה ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-15 דקות. במקביל הופכים את הפולנטה על קרש חיתוך וחותכים לקוביות או קורצים עיגולים. מסדרים בחזרה על מגש ויוצקים מעל מעט שמן זית. 3 ההגשה: צולים את הניוקי פולנטה בתנור בחום גבוה כ-5 דקות, עד להזהבה. מערבבים את הפטריות עם הפטרוזיליה, השום וגרידת הלימון. מניחים על צלחת הגשה את הניוקי ומעל את הפטריות. מפזרים פרמזן ומגישים. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עדשים וירקות שהולך מעולה על אורז לבן |