נזיד של קציצות ועדשים ירוקותמצד אחד, בערבים הרוח כבר נושבת קרירה. מצד שני, הימים עדיין מהבילים מדי בשביל בישול ארוך של שעות. אז הנה פשרה: נזיד עדשים וקציצות עם כוסברה, תרד, ג'ינג'ר ועוד דברים טעימים, שמוכן בתוך שעה אחת בלבד
צילום: אסף אמברם
|
המצרכים (8 מנות):מרכיבים:
לנזיד:
אופן ההכנה:1 הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות, צרים קציצות בגודל 3 ס"מ ומניחים על מגש. 2 הנזיד: שמים בסיר את העדשים ו-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה-שתיים, שופכים את המים, מסננים, וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. לבסוף משאירים את העדשים בסיר. 3 מחממים במחבת גדולה שמן, ומוסיפים שום ופלפל חריף. מטגנים שתי דקות ומוסיפים תרד. מטגנים ומערבבים 5 דקות, ומוסיפים ג'ינג'ר, גראם מסאלה וכוסברה טרייה. 4 מעבירים את תכולת המחבת לסיר העדשים ומערבבים, מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון טרי. 4 מוסיפים ציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 30 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים בתוספת מיץ סחוט מחצי לימון. >> בפעם הקודמת הכנו פאייה צמחונית צבעונית ושמחה |