1 משרים את האורז בהרבה מים וכף מלח.
2 קוצצים יחד במעבד מזון את כל הירוקים.
מתכונים לראש השנה
קינוחים לראש השנה
3 במקביל מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-8 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד כ-7 דקות, עד שהוא משנה את צבעו ונעשה חום אפרפר.
4 מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים מחצית מהירוקים הקצוצים והשאטה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
5 שוטפים ומסננים את האורז. מוסיפים אותו לסיר ומביאים שוב לרתיחה.
6 מוסיפים את שאר הירוקים והשאטה, מערבבים ומבשלים ללא מכסה כ-10 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
7 מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים עוד כ-15 דקות. מערבבים, מכסים שוב ומבשלים עוד 10 דקות.
8 מכבים את האש, ממתינים כ-5 דקות בלי לפתוח את הסיר, ומגישים.