1 מכינים את משחת הפלפלים: משרים את הפלפלים היבשים בקערה עם המים החמים כחצי שעה.
2 לאחר חצי שעה מורידים את העוקץ, מנקים מהזרעים וטוחנים את הפלפלים במעבד מזון יחד עם שמן הזית. ניתן לשמור במקרר עד שבוע.
3 מחממים רבע כוס שמן זית בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים את הבצל היטב עד שהוא משחים.
4 מוסיפים את העדשים יחד עם הכמון, הפפריקה והמלח ומטגנים כמה שניות. מוסיפים לסיר את המים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.
5 מוסיפים לסיר את הבורגול, מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות. מעבירים את הבלילה לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
6 מוציאים מקירור ומוסיפים את משחת הפלפלים, יתרת שמן הזית (רבע כוס), הפטרוזיליה, הנענע והפלפל הירוק והחריף. לשים את כל החומרים היטב.
7 יוצרים קעריות קטנות מהבצק ומניחים על צלחת הגשה. ממלאים את הקעריות בגרגירי רימון ומעט בצל ירוק קצוץ. מזלפים מעל מעט שמן זית מלח ולימון ומגישים.
>> עוד מתכון טבעוני נהדר: בצל ממולא חיטה
>> וגם פוקאצ'ה מושלמת עם זעתר ושמן זית