חצילונים וקישואים ממולאיםזה לא שיש לנו משהו נגד ממולאים ברוטב עגבניות, זה פשוט שלפעמים אנחנו אוהבים לגוון, ולתת צ'אנס גם לצבעים אחרים על הצלחת. והפעם: מתכון לממולאים ברוטב צהוב וטעים של כורכום וקארי
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את האורז, השמן, הבצל, העגבנייה מיץ הלימון, הבשר והתבלינים. 2 ממלאים את הקישואים והחצילים. לא דוחסים את המלית, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח. 3 מחממים את 3 כפות השמן בסיר רחב ושטוח ומסדרים בשכבה אחת את הירקות הממולאים. מניחים על הירקות צלחת שטוחה שקטנה במעט מהמכסה של הסיר – שתשמור על הירקות יציבים (הצלחת תישאר שם עד סוף הבישול). 4 מערבבים את שאר חומרי הרוטב ויוצקים פנימה. מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-3/4 שעה. 5 מכבים את האש, ממתינים עוד 10 דקות ומגישים. >> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול ועדשים עם כרובית |