כיסוני פורטובלו של ארז קומרובסקירגע לפני פסח, ארז מפנק אותנו במתכון לכיסוני פטריות עם רוקפור, בצל ומרווה. הם קטנים, הם ממזרים והכי חמור - ממכרים בטירוף. תכינו אותם מהר מהר לפני שיהיה אסור |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את השמן, הוודקה, המים והמלח. לשים לישה קצרה בלבד, עד שנוצר בצק ולא יותר. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד לילה. הבצק שנקבל יהיה ירוק עז, ואחרי שיתקרר תוכלו לראות את שמן הזית גם מעליו ולא רק בתוכו. 2 המילוי: מחממים היטב מחבת. מוסיפים את הפטריות ומטפטפים עליהן מעט שמן זית. מקפיצים מספר דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ, מסירים מהאש ומניחים במסננת כדי שהפטריות יגירו נוזלים מיותרים. בנפרד מטגנים את הבצל עד להזהבה. מקררים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את הבצל הירוק, השום הכתוש, המרווה והגבינה. מתבלים במלח לפי הצורך. 3 עיצוב ותפיחה שנייה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב, דק ככל שניתן בלי שהבצק יידבק לשולחן העבודה (עובי של 1/2 1 מ"מ הוא אידיאלי). בעזרת חותכן עגול או כוס קטנה בקוטר כ-4 ס"מ, חותכים מתוך הבצק עיגולים. מניחים אותם על נייר אפייה או על המשטח המקומח היטב. מניחים כפית גדושה של מילוי במרכז חצי מעיגולי הבצק, מכסים אותם בעיגולים הנותרים ומהדקים היטב את השוליים סביב סביב. מניחים את הרביולי על תבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה. מברישים אותם בביצה הטרופה ומדביקים על כל אחד עלה מרווה קטן. 4 האפייה: מחממים את התנור ל-200 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-20 דקות. >> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננות, מייפל וקוקוס>> ניסוי כלים: המכשיר שיהפוך קישוא לפסטה>> לכל המתכונים לפסח |