1 כדורי העוף: מערבבים בקערה את העוף עם הבצל המגורר הסחוט, הסלרי, החרדל, התבלינים והביצה. לשים עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים למקפיא לכ-30 דקות או למקרר ל-3 שעות, להתייצבות.
2 בינתיים מכינים את האיולי: בקערית קטנה משרים את חוטי הזעפרן במים החמים ושומרים בצד. מערבבים את החלמונים יחד עם השום והחרדל במעבד מזון עם להב הפלדה, לקבלת תערובת אחידה ובהירה. מתחילים להזליף להאט את השמן בזמן שהמערבל עובד, עד שמתקבל מיונז אחיד. לקראת הסוף מוסיפים את הזעפרן ביחד עם מי ההשריה ומיץ הלימון, ומתבלים במלח לפי הטעם.
3 מכינים שלוש קערות: באחת שמים את הקמח, בשנייה את פירורי הלחם ובשלישית את הביצים הטרופות.
4 מרטיבים את הידיים ויוצרים מעיסת העוף דיסק קטן. מניחים במרכזו 5-7 פיסטוקים. סוגרים את הדיסק ומגלגלים לצורה של כדור. טובלים את הכדור בקמח ומיד מעבירים לטבילה בביצה ומשם אל פירורי הלחם. ממשיכים כך עם כל הכדורים.
5 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהם זהובים (5-7 דקות). מוציאים ומניחים על נייר סופג. מגישים חם עם האיולי או עם מיונז רגיל וקטשופ.
>> בשבוע שעבר אפינו כרובית שלמה עם רוטב בשמל
>> והנה משהו מהיר להכין עם התותים שהתעייפו