קיצ'רישווה להיות עיראקים, ולו רק בשביל התבשיל המושלם הזה של אורז ועדשים כתומות. אפשר להגיש לצד מנה בשרית, אפשר להוסיף רק שמנת חמוצה וסלט ואפשר גם לזלול אותו כמו שהוא, כמנה טבעונית מעולה![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 שוטפים היטב את האורז והעדשים בהרבה מים, עד שהמים שיוצאים מהמסננת שקופים. 2 מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה. 3 מוסיפים את האורז והעדשים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. 4 לפני ההגשה מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים כדקה. שופכים על האורז ומערבבים. מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט וסלט עגבניות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |